Köszönöm, hogy engem választottál!
 F
ogadj el tőlem néhány tanácsot:

előkészületek

✔️a tetoválás előtti napokban leradírozhatod és kiadósan hidratálhatod a tetoválandó területet, ezzel előkészíted, hogy a pigment könnyebben bejuthasson a bőrbe

 

 
 ✔️ ha vérhigítót szedsz, 1 nappal előtte és aznap ne vedd be, hogy a vérzés minimális legyen


 

✔️a tetoválás előtti nap ne fogyassz alkoholt és kerüld a túlzott kávé fogyasztást✔️ne izgulj, aludd ki magad, nem fog fájni, és még senki nem bánta meg
 


✔️ ha volt már herpeszed (ajaktetoválás esetén), kezdd el szedni a Telviran 800 nevű gyógyszert 3 nappal előtte, napi 1x, amit a háziorvos ír fel✔️ne menj napra és szoláriumba pár nappal előtte, mert a megégett bőrt nem szabad tetoválni✔️lehetőleg ne a menstruációd napjaira tedd a tetoválást, mert érzékenyebbek vagyunk ilyenkor 


utóápolás

✔️a tetoválást követő pár órában
hűteni szabad a területet száraz, fertőtlenített jégzselé-párnácskával, egyhuzamban max. 20 percig.

Később a hűtés csak  hátráltatja a gyógyulást! 
 


 

✔️a tetoválás napján és másnap
szemöldök és ajak esetében áttöröljük óránként a tetovált területet tiszta, enyhén nedves vattakoronggal.
Erre azért van szükség, hogy a kilépő vérsavó ne száradjon rá a felszínre, páncélszerű vart képezve. Vékony, hártya szerű var ideális a gyógyulás szempontjából. 
Ezeken a napokon kerüljük a fokozott izzadást és a napsütést
 ✔️másnaptól délről a 7-10. napig, 
a var leeséséig kizárólag a kozmetikustól kapott utóápoló krémmel szabad kenni vékonyan. 
Ne több rétegben vagy vastagon, csak amennyi felszívódik rögtön, különben feláztatja a pörköt. Ha nem viszket vagy húzódik, nem szükséges kenni.
Mosni lehet a területet, de ne áztassuk fel vízzel a vart! Ezen a héten jelentősen sötétebb lesz a hatása, mint később, a var miatt. 

A vart kaparni, szedegetni tilos!

✔️a tetoválást követő 2.-10. hétben
 
a var leesése után tetoválás jelentősen halványodik, ettől nem kell megíjedni. A végleges színét a 4-10 hét között nyeri el, fokozatosan jön fel a mélyebb rétegekből. 
Ekkor már védeni kell a színét a naptól, szoláriumtól 50 faktoros krémmel/stifttel. Ezt ajánlott innentől minden napozáskor megtenni, az élettartam és a meleg árnyalatok védelmében. 


 


✔️a 4. hét után a 3. hónapig
Elkészül a korrekció, amely benne van az árban. A helytelen beépülések korrigálására, formai kiegészítésekre, színbeli erősítésekre szolgál, ha szükséges.

 

    Ha szeretnéd nyomonkövetni a napi tetoválásaimat kövesd be és lájkold közösségi média felületeimet itt 👇